Jó magyar szereplés a vasárnapi finálékban

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az egyéni összetettben korábban tizedik Vass harmadikként lépett szőnyegre a szalag döntőjében. Az Óbuda-Kalász RG TC versenyzője szép gyakorlatot adott elő a teltházas Főnix Csarnokban, mindössze a végén volt egy kisebb hibája. A bírók 15,867 ponttal értékelték gyakorlatát, ezzel pedig a nyolcadik helyen végzett.

“Most is nagyon izgultam, de már nem annyira mint a selejtezőben. A szalag összességében jól sikerült, de nem volt teljesen tiszta a gyakorlat, ez egy picit bosszant” – nyilatkozta Vass, hozzátéve: az egész világkupát tekintve elégedett, a tizedik hely körüli pozíciót tűzte ki egyéni összetettben, és ez összejött.

Az együttes kéziszer-csapatok előbb tíz buzogánnyal léptek szőnyegre. A magyarok utolsóként mutathatták be gyakorlatukat, amely a selejtezőhöz képest sokkal jobban sikerült. A Boldizsár Blanka, Horváth Csinszka, Kiss Barbara, Raub Nóra, Ludányi Laura, Wehovszky Vivien összeállítású együttes ezúttal 15,717 pontot kapott, amellyel az ötödik helyen zárt. A Főnix Csarnok közönségének ovációja közepette adták elő a lányok három labda-két szalag gyakorlatukat is. Itt egy-egy apróbb rontás miatt végül 15,017 ponttal szintén ötödikként zártak.

Deutsch-Lazsányi Erika, az együttes kéziszer-csapat vezetője kifejtette, december óta dolgozik a csapattal egy ukrán edzőnő, Nyina Jeresko.

“Úgy vélem, sok új színt hozott a magyar ritmikus gimnasztikába. Ahhoz képest, hogy három hónapja vannak együtt a lányok, nagyon szép eredménynek tekintjük ezeket az ötödik helyeket. Beszéltem a Nemzetközi Torna Szövetség prominens képviselőjével, aki megerősítette, hogy nagyon jó úton haladunk” – jelentette ki.

-MTI-

Fényképezte

Vörös Nándor

Szerzői jogok

Az oldalon található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak (Szjt.1999.LXXVI.törv.). A fotók bárminemű felhasználása, módosítása, másolása tilos, a szerző engedélye nélkül.