Két győzelemmel kezdett a magyar férfi strandkézilabda-válogatott a világjátékokon.Gulyás István csapata előbb a házigazda lengyeleket verte 2-0-ra, majd az egyiptomi válogatott ellen nyert ugyancsak 2-0-ra Wroclawban. A magyar csapat következő ellenfele Horvátország lesz.

„Jól sikerült a bemutatkozás a lengyelek ellen, a szerdai első meccs kulcsfontosságú volt, de ugyanilyen jelentőséggel bírt az egyiptomiak elleni összecsapás is. Utóbbi találkozó ráadásul a kötelező győzelmek kategóriájába tartozott, és ezek a meccsek a legnehezebbek, de megvan. Csütörtökön igazi presztízscsata vár ránk a horvátok ellen” – értékelt Gulyás István szövetségi edző.

A horvátok elleni találkozónak lesz egy érdekes párharca. Az ellenfélnél a „nyúl” és Gábori Máté, a magyar válogatott játékosa, a következő szezonban egy csapatban játszik majd Gyöngyösön. (Strandkézilabdában a „nyúl” az a megkülönböztetett játékos, akinek minden találata duplát ér) „Ivan Dumencic-ről van szó, akivel teremben együtt játszunk majd Gyöngyösön, ráadásul a klubnál én vagyok a tolmácsa… Mindent beleadunk majd, hogy a csoportot megnyerjük, és aztán a negyedik meccsen mindegy, hogy ki jön; akár az ausztrálokkal, akár az uruguayiakkal mérkőzünk, győznünk kell” – fogadkozott Gábori. A férfi strandkézisek egyébként legutóbb a 2009-ben szerepeltek világjátékokon, akkor ezüstérmet szereztek.

Fényképezte

Vörös Nándor

Írta

Bányász Árpád és Turák Péter

Szerzői jogok

Az oldalon található fotók szerzői jogvédelem alatt állnak (Szjt.1999.LXXVI.törv.). A fotók bárminemű felhasználása, módosítása, másolása tilos, a szerző engedélye nélkül.